2023.06.16 – 2023-07.30

Julia K. Persson är en materialbaserad konstnär som bor och verkar i Oslo. Hon har en masterexamen i keramik från Kunsthøgskolen i Oslo, och en kandidatexamen i arkitektur från Lunds arkitektskola. Julia har ställt ut på Höganäs konsthall, samt på flera grupputställningar, med bland annat galleriet Pyton på London Craft Week och Kunstnerforbundet i Oslo. Under 2022 deltog Julia i AiR Värmland – Kyrkerud där hon arbetade och undervisade på folkhögskolan.

Vi är stolta över att få presentera A seed that wrestles in the ground som är en platsspecifik utställning i och omkring Christian Erikssons sommarateljé.

”Formerna, som kan vara både arkitektur och kropp – infrastruktur, kanaler, rör, radiatorer, tarmar och ådror – blir metaforer för system och kontroll, medan vatten, som ofta spelar en central roll i mitt arbete, är det som ständigt flödar, svårt att kontrollera och styra. I installationen utomhus försöker vattnet krampaktigt hålla leran blöt; så länge leran är blöt är den formbar och levande i processen. Tyngdkraften påverkar den flytande leran i textilformen; det verkar nästan som att den längtar tillbaka till jorden.”
Julia K. Persson

Utställningen är ett samarbetsprojekt mellan konstnären, Region Värmland, Kyrkeruds Folkhögskola och Rackstadmuseet.

Detalj från pågående arbete.
Foto: Julia K. Persson

Foto: David Neman