Välkommen till Rackstadmuseet med din klass!

Rackstadmuseet vill vara ett inspirerande komplement och en resurs för skolan. Vi tror på ett lustfyllt lärande, där museet kan vara platsen att förundras och fascineras. Vi vill skapa förutsättningar för lärande genom samtal, lek, tankar, frågor, igenkänning och genom tid för reflektion under en stunds eget skapande.

Vi berättar om konst, lokalhistoria, vänskap och drömmar, på en plats där historien är högst närvarande. Det gamla blir relevant och plötsligt helt nära när vi står framför målningarna, vid verktygen i möbelverkstan eller i konstnärernas hem.

Vi erbjuder skolprogram i vår basutställning om Rackstadkolonin, men även till vissa av våra tillfälliga utställningar och i konstnärshemmet Oppstuhage och Bröderna Eriksson Möbelverkstad (under den lite varmare delen av året).

Skolprogrammen är utformade utifrån läroplan och specifika årskurser, men vi anpassar alltid efter målgrupp och behov och vi välkomnar självklart särskolan, SFI och vuxenutbildningar. Arbetar ni med ett särskilt tema i skolan – hör av er, så kan vi anpassa så att besöket blir perfekt för just er.

Skolprogram Skapande verkstan Praktisk info Bokning Kontakt