• Detta evenemang har redan ägt rum.

Fredagskaffe: Arvika Konsthantverk – 100 år av lustfyllt skapande

8 juli, 11:00

Medlemspris100

100 år av lustfyllt skapande. Ett sekel har passerat sedan Arvika Konsthantverk etablerade sin första butik 1922. Flera av grundarna till kooperativet tillhörde kretsen Rackstadkolonin, däribland Maja Fjæstad som blev föreningens första ordförande. Föreningen har varit en gemensam plattform för en lång rad konsthantverkare och har bidragit till Arvika som kulturbygd och grogrund för kreativt skapande.

Under sommaren 2022 presenterar Rackstadmuseet en jubileumsutställning som tar oss genom Arvika Konsthantverks spännande historia och landar i en exposé över dagens aktiva medlemmar och deras arbeten. I den här föreläsningen träffar vi Monika Fjaestad och medlemmar från konsthantverkarna idag.

Fredagskaffet äger rum i Klabbelagårn i Rackstadmuseets trädgård. Kaffe och gofika ingår och serveras under tiden. Välkomna!
Medlemspris 100 kr, övriga 150 kr

Bli medlem här!