Checkpoint: David Larsson Heidenblad – Vår hotade värld

9 mars, 11:30 - 12:15

Föreläsningen är en del av programmet Checkpoint som presenterar livesända web-föreläsningar med forskare från Lunds Universitet. Programmet sätter fokus på vår tids pågående kriser och utmaningar ur olika perspektiv.

Vår hotade värld
2020-talet tycks bli ett krisernas decennium. Beteckningen ”kris” häftas till pandemier, klimatförändringar, krig, energi och inflation. Men vad händer om vi sätter in vår samtid i ett längre historiskt perspektiv? Hur har människor tänkt och hanterat kriser i det förgångna? Ja, när uppkom ordet och när började det bli allmänt använt?
I den här föreläsningen tecknar David Larsson Heidenblad, docent i historia vid Lunds universitet, linjerna från medeltiden till samtiden. Vilka likheter och skillnader finns det? Och vad kan vi lära oss av historien?

Evenemanget ingår i entrépriset till rackstadmuseet och görs i samarbete med Lunds universitet

9 mars

Visa Plats-webbplats