Är du Rackstadmuseets nya chef?

Vi söker dig som varsamt kan lotsa Rackstadmuseet in i en ny fas. Din uppgift blir att fortsätta arbetet med att göra museet till en mötesplats för konst, musik och samtal, med fokus på upplevelser som föder reflektion och inspiration i vår tid. Det krävs därför att du är kreativ och modig samt en visionär ledare. Vi förutsätter också att du har en adekvat utbildning och erfarenhet av konst- och kulturvärlden, gärna av musealt arbete och utställningsverksamhet. Erfarenhet av att söka finansiering av konstprojekt är meriterande, likaså ett brett nätverk.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga. Arbetet innebär såväl externa kontakter med andra museer och kulturinstitutioner, som interna kontakter med styrelsen och de ideellt arbetande. Du bör därför vara inlyssnande och intresserad av att ta del av olika synpunkter. God social kompetens krävs i mötet med museets besökare, och du bör på ett entusiasmerande sätt kunna berätta om museet och konstnärskolonin både för vuxna och barn- och skolgrupper.

Viss administrativ kompetens är önskvärd, men framförallt förmågan att ta övergripande ansvar för att förnya och leda museets verksamhet i nära samarbete med dess intendent.

Rackstadmuseet har sin grund i den konstnärsgrupp som vid förra sekelskiftet slog sig ner vid sjön Racken utanför Arvika. Till de mest tongivande konstnärerna räknas Gustaf och Maja Fjaestad, Björn Ahlgrensson och Fritz Lindström. Till konstnärskolonin hörde också skulptören Christian Eriksson vars barndomshem idag utgör Rackstadmuseets entré.

Utöver Rackstadmuseet finns på området konstnärsateljén Oppstuhage, samt en nyuppförd byggnad för programverksamhet. Museet drivs av Ideella föreningen Rackstadmuseet och organisationen består av styrelsen, två heltidsanställda samt ett åttiotal ideellt arbetande medlemmar. Mer information om konstnärerna och museet hittar du på www.rackstadmuseet.se

Arbetstider och omfattning
Heltid med tillträde snarast. Vi ser gärna en tidsbegränsad anställning om 4 år, med möjlighet till förlängning. Provanställning i 6 månader. Lön enligt överenskommelse. Oregelbundna arbetstider gör att bostad bör finnas nära Arvika.

B-körkort krävs.

Ansökan ställs till Rackstadmuseet, Kungsvägen 11, 671 81 Arvika eller info@rackstadmuseet.se, Ansökan ska vara inne senast 15 juni 2019. För mer information – kontakta styrelsens ordförande Mia Brodin 073-093 88 74, miabrodin51@gmail.com .