Anneli Strömberg

 

 

 

 

Nu är det klart att Anneli Strömberg efterträder Anna Skoglund på posten som museichef på Rackstadmuseet. Anneli kommer närmast från Region Dalarna där hon idag är verksamhetschef för Bild och form Dalarna där konst, arkitektur, form och design inryms. Hon är också museichef för Mentalvårdsmuseet i Säter.

  • För oss har det varit viktigt att  rekrytera en van ledare och verksamhetschef med bred erfarenhet från kultursektorn, säger Mia Brodin, ordförande i styrelsen för Rackstadmuseet.

Anneli Strömberg är ursprungligen från Ås, utanför Charlottenberg, men har haft Arvika som hemmahamn under många år, då föräldrarna levde och bodde där.

  • Jag flyttade hemifrån helgen efter studenten, men nu har hemlängtan slagit till på allvar, berättar Anneli.
  • Jag har arbetat i konst- och kultursfären hela mitt yrkesliv. Och att nu få komma hem och fortsätta utveckla denna pärla, som Rackstadmuseet är, känns både spännande och lite högtidligt, säger hon. 

Anneli Strömberg har ett förflutet från Riksutställningar där hon under nio år var kommunikationschef och från Arkdes, Statens centrum för arkitektur och design, där hon varit publik chef. 

Under 1990-talet var Anneli verksam på Riksteatern och arbetade aktivt mot teaterföreningarna i hela landet.

För ytterligare information, kontakta:

Mia Brodin, ordförande i styrelsen för Rackstadmuseet 0730 938874

Anneli Strömberg, mobil 0722 309140