David Nilsson

Januari (2017)

 

Konst som förbryllar……

Underbara sommardagar

– men vad gör istapparna här?

” I mitt konstnärskap jobbar jag med skulptur i relation till tid och rum. Verken inleds ofta med en enkel gest – ute blir inne, dag blir natt, då blir nu – som ett slags upphävande av det fundamentala. Vidare blandar jag det fysiska och visuella genom att använda den målade bildens uttryck. Då kan jag introducera egenskaper som är möjliga i bildens värld – det paradoxala, alternativa, det absurda och omöjliga. Också det magiska och drömska”

Det känns kul och intressant att nu få visa verket Januari på Rackstadmuseet. Och passande eftersom att jag i arbetet med verket studerat Gustav Fjaestads vintermotiv. Till skillnad från Fjaestads målningar så har motivet flyttat ut i museiparken – som en vinter i sommaren.

David Nilson är utbildad på Konsthögskolan i Malmö. Senaste utställningar inkluderar bl a Galleri Arnstedt Östra Karup, Kungliga Konstakademien Stockholm, Prince Gallery Köpenhamn och Casey Kaplan Gallery New York. Verket Januari är också aktuellt på Galleri Arnstedt 2017 samt Kristianstad Konsthall 2018.