Äldre utställningar

Keramik ur samlingarna

keramikutst 151202I nedre galleriet visas från december -2015 keramik.

Vi har plockat fram keramik ur våra samlingar och mycket av detta har inte visats på länge. 

Bilden visar keramik av Lena Olsson från Landskrona

Fyra X Eriksson

Elis 26 feb - 28 mars 2016
Vernissage kl 13.00 lördagen den 6 februari

En utställning som sträcker sig över material, teman och långliga tider. Vi visar Elis Ernst Erikssons underfundiga och revolutionära konstbilder, Liss Erikssons skulpturer, Lars-Uno Erikssons skulpturer och Ann Erikssons fotografier. En utställning med bredd, med inslag av såväl allvar och humor.

OBS visningen inställd pga sjukdom! Lördagen den 20:e februari kl 13.00 håller museets chef Anna Skoglund offentlig visning av utställningnen.

OBS! Visningen lördagen den 20:e feb är tyvärr inställd pga sjukdom. OBS!

Ann Eriksson

Ann Eriksson6 feb - 28 mars 2016
Möten - Bilder från Sverige och världen
Vernissage kl 13.00 lördagen den 6 februari

Jag vill berätta om människor, om dem som andra inte ser och lära känna människor jag fotograferar, komma dem nära. Fotograferandet måste bygga på ömsesidigt förtroende och respekt. Ann är dotter till Liss Eriksson.
Bilden föreställer en kurdisk flicka i en by i Turkiet 1976

nedre galleriet - mänskligt sett

Foto nedre gallerietFoto 24 okt - 29 nov

Helgen 29-30 augusti arrangerades en fotoworkshop i porträttfotografering i regi av Naturfotograferna i Arvika på Oppstuhage i Taserud. Aase Marie Dahle, fotograf var kursledare för workshopen. En utställning med resultatet visas i Nedre galleriet på Rackstadmuseet 24 oktober till 29 november. Deltagare är: Inger Sjöblom, Patrik Pettersson, Lars johansson, Lennart Halvarsson, Lennart Augustsson, Karolina Österwald, Anders Tedeholm, Emilia Kortman, Ståle Lauten och Malin Österwald.

Familjen Göran. På spaning...

Familjen goran

6 juni - 12 sept 2015

vernissage lördagen den 6 juni kl 13.00

På spaning ...
fyra generationer konstnärer i familjen Göran.

Mia Göran,
Göran Göran,
Niklas Göran,
Gerd Göran,
Malin Lager,
Per Göran,
Mia Göran,
Annika Göran Rodell,
Niklas Eneblom,
Maria Lager,
Johan Zetterquist,
Emelie Lager,
Max Göran

I Rackstadmuseets sommarutställning 2015 står familjen Göran i fokus, en familj som har sina rötter i Rackenkolonins tradition. Det är en berättelse som sträcker sig över mer än hundra år och fyra generationer konstnärer. I utställningen På spaning ... reflekteras konstens förändring över tid, d v s från Rackenkolonins blomstringstid och fram till i dag. Den visar verk av allt från Mia och Göran Görans tid kring sekelskiftet 1900 via Gerd och Niklas Göran till deras barn och barnbarn. Det har blivit en konceptuell utställning med hantverk, måleri, skulptur, experimentell textil till film, video, rumslig installation, ljud- och bildkoncept samt foto. Genom Rackstadmuseets verksamhet kan traditionerna ständigt vidgas och breddas. Det är en uppgift som med tidens gång blivit allt mer angelägen. Arts & Craftsrörelsens ideologi var näringskällan som kring sekelskiftet 1900 hade relevans långt bortom enskilda målningar, möbler, skulpturer eller konsthantverks-alster. Konstnärsidentiteter och redan etablerade berättelser förändras i takt med tiden och tillförs nya energier och aspekter, där modern teknik i dag har stor betydelse. Spåren från Rackenkolonin leder på nya och oväntade vägar in i framtiden ...

redbar